Hoppa till innehåll

Natt i Venedig

Alla små obetydliga hälsningar som format mig

Jag är glad att jag är en “samlare”. Jag har kvar alla gamla bilder, kasettband, anteckningar och dagböcker. Till och med många av de kort jag fått på bemärkelsedagar, eller vid andra högtider. Jag är inte fast i det förflutna, men alla de små historiska tingen säger så mycket om var vi är idag. Alla de där små hälsningarna på födelsedagskorten, de kommer från personer som format mig till den jag är.

Hittade demon i en låda

Under julhelgen har jag röjt bland gamla grejer. Bland annat hittade jag en låda med kasettband (som jag förstås sparat, vart enda ett). På ett av banden stod det Eurythmics på ena sidan och natt i Venedig på den andra. Bandet innehåller en demoversioner av Natt i Venedig (senare September). Låten är, vad jag vet, den enda Hasse spelade in under tiden vi var ihop. Det måste varit i början, för han bodde fortfarande hemma.

Svajig kasettversion

Efter lite mek fick jag ner låten till garageband. Det svajar lite, men håll till godo med den första minuten

Natt i Venedig, demo

5 kommentarer till “Natt i Venedig”

  1. Tack för en fantastisk bok! Mycket välskriven. Noice och Hasse var mina stora idoler i tonåren. Det är fascinerande att man aldrig riktigt släpper taget om 80-talet och bandet. Det var en fantastisk tid med många oförglömliga minnen. Tack för att du delar med dig av “Natt i Venedig”. Jätteroligt att höra förlagan till “September”. Av en slump kollade jag idag på Spotify efter Hasses storebrors singel “Blå sirener / Än en gång?” och till min stora förvåning så hittade jag den! Det låter precis som Hasses sångröst… 🙂
    /Carl

    1. Tack själv! Det var verkligen något speciellt med 80-talet. Det var härligt naivt och inget var omöjligt 🙂 Ska också kolla in spotify efter Rolles låtar, tack för tipset / Kram Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *